Cyklicznie, co jakiś czas dopada mnie ochota na tosty w wersji obiadowej. Pierwszy raz z takim pomysłem na obiad spotkałam się parę lat wstecz, kiedy to mój tata przygotował mojej rodzinie pyszne tosty z polędwiczką i sosem kurkowym - NIEBO W GĘBIE! Do dziś nie potrafię sama odtworzyć tego smaku, ale może kiedyś się uda ??
Tymczasem stworzyłam dla Was swój autorski pomysł, z którego jestem dumna, bo obiad jest naprawdę smaczny, a do tego szybki i prosty !
Do zrobienia tego posiłku niezbędny nam będzie toster oraz patelnia. W pierwszej kolejności przygotowujemy sobie warzywa i ser camembert. Ogórek obieramy, sałatę myjemy i kroimy na małe kawałki. Ser camembert kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy małą ilość oleju ryżowego, następnie wlewamy określoną ilość jajek, którą potrzebujemy. Przyprawiamy solą oraz dużą ilością ziół.
W międzyczasie wkładamy chleb do tostera i przygotowujemy grzanki. Gdy już będą gotowe, smarujemy je niewielką ilością sosu chili, na który kładziemy ser camembert, a następnie poszatkowane ogórki oraz sałatę.
Na tak przygotowaną kanapkę dajemy jedno, dobrze usadzone jajko :)
I GOTOWE!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz