A przecież to urocze warzywko ma w sobie taki smakowy, a do tego odżywczy potencjał i nadaje się praktycznie do wszystkiego!
W dzisiejszym przepisie wykorzystałam szpinak mrożony, bo jest to zawsze dobra opcja kiedy chcemy coś na szybko zrobić, a specjalnie nie mamy czasu jechać po świeże składniki. Wtedy raz, dwa sięgamy do zamrażalki i wyciągamy określone warzywko.
- Mrożoną kostką szpinakową wkładamy do garnka i zalewamy odrobiną wody - szklanka w zupełności wystarczy; dusimy na małym ogniu przez ok. 15 minut do całkowitego rozdrobnienia i odmrożenia szpinaku.
- Następnie dodajemy czosnek, świeże zioła posiekane w drobne kawałki, sól, pieprz i chili. Dusimy przez jakiś czas, aby szpinak przesiąknął dobrze smakiem przypraw.
- W osobnym garnku gotujemy makaron. Gdy już będzie gotowy dodajemy go do szpinaku z dwoma łyżkami jogurtu naturalnego i parmezanem (tutaj według uznania). Całość dokładnie mieszamy i jeszcze gorące przekładamy na talerze :)
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz